Απώλειες στο χρηματιστήριο Αθηνών

Πιέσεις ασκούνται και πάλι σήμερα στην πλειονότητα των τίτλων. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,54% στις 672,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,63% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.768,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,21% στις 549,47 μονάδες.

Δεν είναι λίγοι οι μετέχοντες στην αγορά που κάνουν λόγο για “παιχνίδια” των funds που έχουν short θέσεις σε επιλεγμένους τίτλους, φημολογία που εντάθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι έχει αρχίσει έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών μέσω κινήσεων short-selling κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (3/10).

Όπως και να είναι όμως, η αγορά δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει ακόμη και τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων αναλυτών τονίζει τα υπερπουλημένα επίπεδα που έχει βρεθεί, αλλά και τις φθηνές, πολύ φθηνές αποτιμήσεις. Όπως συμφωνούν οι περισσότεροι, το ΧΑ χρειάζεται ένα θετικό “σοκ” για να ξεκολλήσει από αυτά τα επίπεδα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν την πραγματική αξία της αγοράς.

Βέβαια, όπως αναφέρει η Eurobyte, τεχνικά το τελευταίο καθοδικό κομμάτι σε δείκτες, τράπεζες και αρκετούς άλλους τίτλους έγινε με 3κυματικό πράγμα που αφήνει ένα ερωτηματικό για το κύμα 5 πτωτικό που λείπει. Σαφώς και το επίπεδο που σταμάτησε είναι πολύ σημαντικό και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να σημαίνει και το τέλος της ταλαιπωρίας, αλλά η έλλειψη του τελικού κύματος 5 πρέπει να προβληματίζει.

Για σήμερα, σύμφωνα με τη Eurobyte, οι 667,60 μονάδες είναι η καθοδική γραμμή τάσης που αν δοκιμαστούν είναι πιθανό να κάνει retest και στις 671 μονάδες που είναι το 38,2% του ανοδικού. Από την άλλη, έχουμε τις 680,50-681 μονάδες όπου βρίσκεται η ανοδική γραμμή τάσης και τις 687 όπου βρίσκεται το επίπεδο του 77% του τελευταίου πτωτικού και αποτελεί και σημείο retest της παλιάς ανοδικής γραμμής τάσης.

Στο ταμπλό τώρα, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΟΛΠ, Τιτάν και ΕΕΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Grivalia, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Σαράντης και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Eurobank και Aegean, σημειώνουν μικρά κέρδη, ενώ χωρίς μεταβολή κινούνται οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα