Απώλειες στις ευρωαγορές

Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Παρασκευή στον απόηχο των ανακοινώσεων χτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Κατά 0,68% υποχωρεί ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.
Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,72%, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,62% και ο FTSE 100 χάνει 0,69%.
Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κινείται πτωτικά κατά 0,55% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,78%.
Υπενθυμίζεται πως χτες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα η ΕΚΤ αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του 2019 στο 1,1%, από 1,7%. Επίσης η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δίνει μια νέα σειρά δανείων. Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα τελειώσει τον Μάρτιο του 2021, θεωρείται προσπάθεια από την πλευρά της ΕΚΤ να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού κοινού παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας με την Wall Street Journal να αναφέρει σε δημοσίευμά της πως οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμα καθορίσει μία ημερομηνία για τη σύνοδο κορυφής που θα επιλύει την εμπορική τους διένεξη, καθώς καμία πλευρά δεν θεωρεί ότι μία συμφωνία είναι κοντά, όπως δήλωσε σήμερα και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κίνα.
Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές σημείωσαν απώλειες με τον κινεζικό δείκτη Shanghai Composite να καταγράφει βουτιά 4,4%, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες για το 2019. Τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα επιβάρυναν περαιτέρω το κλίμα. Οι κινεζικές εξαγωγές σημείωσαν βουτιά 20,7% το Φεβρουάριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 6% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα