Απώλειες στις ευρωαγορές

Mε μεγάλη πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές, με τις μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας να δέχονται πιέσεις εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές διενέξεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι ιταλικές μετοχές λόγω εξελίξεων που σχετίζονται με τον κυβερνητικό συνασπισμό στη χώρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,90% στις 380,85 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 1,44% στις 12.511,91 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,05% στις 5.316,01 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο έκλεισε τελικά με πτώση, διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς η στερλίνα έκανε ράλι, αφότου η Τράπεζα της Αγγλίας έδωσε σήμερα για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων τον Αύγουστο.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 2,02% στις 21.673,11 μονάδες, ενώ και στη Μαδρίτη ο IBEX σημείωσε πτώση 0,89% στις 9.702,10 μονάδες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο κλάδος θα πληγεί σκληρότερα από την κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με Κίνα και Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ιταλία, αρνητικός ήταν στις αγορές ο αντίκτυπος της είδησης ότι δύο προβεβλημένοι ευρωσκεπτικιστές της ακροδεξιάς Λέγκας, οι Κλαούντιο Μπόργκι και Αλμπέρτο Μπανιάι, επελέγησαν για να ηγηθούν της Επιτροπής Προϋπολογισμού της κάτω βουλής και της Επιτροπής Οικονομικών της άνω Βουλής (Γερουσίας), αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα