Απώλειες στις ευρωαγορές με την Αν. Μέρκελ να βρίσκεται υπό πίεση στη Γερμανία

Καταγράφοντας απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συνεδριάσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η γερμανίδα καγκελάριος Αν. Μέρκελ δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού της για το προσφυγικό, ενώ οι επενδυτές αποτιμούν και την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν επιπλέον δασμούς στην Κίνα.

Όσο αφορά στη Γερμανία, ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ έστειλε νέο τελεσίγραφο στην Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι εάν ως το τέλος του μήνα δεν εξευρεθεί «ευρωπαϊκή λύση» τότε θα εφαρμοστούν ευρείες επαναπροωθήσεις ατόμων. ω

Με βάση το νέο τελεσίγραφο του αρχηγού του CSU και το γεγονός ότι η Καγκελάριος σήκωσε το «γάντι» προειδοποιώντας τον Ζεεχόφερ ότι αν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση παραβιάζει τον κανόνα της κυβέρνησης αλλά και τις αποφάσεις των Ευρωπαίων, εντείνεται η ενδοκυβερνητική κρίση στη Γερμανία.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,83% στις 385,91 μονάδες, με όλους τους κλάδους τους σε αρνητικό έδαφος.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, ύψους 1,36% και ολοκλήρωσε στις 12.834 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,93% στις 5.450 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.631 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια τέλος, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,41% και ολοκλήρωσε στις 22.099 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,83% στις 9.769 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα