Απώλειες στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στο φορολογικό των ΗΠΑ

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς δεν είναι λίγοι οι Γερουσιαστές που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος Mike Pence ανέβαλε ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες σχεδόν 0,2%, ενώ οι περισσότεροι τομείς και μεγάλοι δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές του κλάδου των λιανικών πωλήσεων σημείωσαν τη χειρότερη απόδοση, με απώλειες άνω του 2%, καθώς η H&M ανακοίνωσε πωλήσεις δ’ τριμήνου χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.

Οι μετοχές στις λιανικές πωλήσεις εταιρειών μόδας υποχώρησαν σχεδόν 13% και κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Στα ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,27% στις 13.103 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,15% στις 5.349 μονάδες, ενώ ο FTSE σημείωσε κέρδη 0,57% στις 7.490 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,44% στις 22.094 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 ο οποίος σημείωσε απώλειες 0,26% στις 10.150 μονάδες.

Ο πορτογαλικός PSI20 επίσης σημείωσε κέρδη 0,55% στις 5.385 μονάδες.

Αποκτήστε το νέο ανδρικό άρωμα COLONIA PURA από την ACQUA DI PARMA!

Στα εταιρικά νέα, η Deutsche Telekom συμφώνησε να προχωρήσει στην αγορά της ολλανδικής επιχείρησης Tele2. Η Tele2 σημείωσε άνοδο 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά στη συνέχεια διέγραψε τα κέρδη.

Οι μετοχές της BT ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% αφότου ανακοινώθηκε ότι συμφώνησε στην από κοινού προσφορά τηλεοπτικών πακέτων με την αντίπαλο Sky. Η μετοχή της Sky σημείωσε άνοδο 2,8%.

Πάνω από 15% υποχώρησαν οι μετοχές της σουηδικής H&M μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για πωλήσεις χαμηλότερες από το αναμενόμενο κι ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για ενίσχυση του online shopping.

Στα μακροοικονομικά νέα, μειώθηκε σημαντικά το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της περιοχής είχε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη αυτό το έτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα