Απώλειες στην Ασία με το βλέμμα στην Κίνα

Αρνητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής υποτονικής συνεδρίασης της Wall Street – παρά τα μικρά κέρδη – και των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των επενδυτών.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες 0,08%, ο ASX 200 στην Αυστραλία έχασε 0,88%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,42% σημειώνει ο New Zealand sστη Νέα Ζηλανδία.

Στην ηπειρώτικη Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,5%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Την ίδια ώρα, ο Kospi στη Νότια Κορέα χάνει 0,15%.

Στα μ΄’ακρο της ημέρας, περαιτέρω πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις κατοικιών της Κίνας, εξαιτίας των ελέγχων στην αγορά ακίνητης περιουσίας. Οι πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο ήταν χαμηλότερες 3,4% σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι της πτώσης 2,4% τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Επιπλέον, επιβραδύνθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα τον Οκτώβριο σε σχέση με το περασμένο έτος, υποδηλώνοντας ένα πιο ήπιο momentum ανάπτυξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6,2% τον Οκτώβριο σε σχέση με την αύξηση 6,6% πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 6,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα