Απώλειες στην Ασία μετά τα απογοητευτικά μάκρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επιβαρύνουν το κλίμα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1,5% και ο Shenzhen καταγράφει βουτιά άνω του 2%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή επιβράδυνε στο 5,4% τον Νοέμβριο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του 2016.

Την ίδια στιγμή οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 8,1% που αποτελεί το χαμηλότερο μέγεθος των τελευταίων 15 ετών. Μόνο οι επενδύσεις κατέγραψαν βελτίωση, εμφανίζοντας άνοδο 5,9% για το 11μηνο από 5,7% για την περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των αναλυτών ότι η εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ έχει αρχίσει να επιβαρύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

Ο δείκτης STI της Σιγκαπούρης χάνει 1,1%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει πτώση 1,25%. Στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχώρησε 1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε 0,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα