Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με απώλειες κινούνται σήμερα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και άνοιξαν ανοδικά, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Fed την Τετάρτη, αλλά και αυτές της ΕΚΤ την Πέμπτη επί της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά στις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου (Fed, ΕΚΤ, BoE), οι οποίες θα χαράξουν τη νομισματική τους πολιτική.

H Fed αναμένεται να ανακοινώσει μία νέα αύξηση επιτοκίων (0,25%), σε μία τελευταία κίνηση σύσφιξης πριν εκπνεύσει το 2017. Άλλωστε και για το 2018 η τράπεζα στοχεύει σε 3 ή 4 αυξήσεις των επιτοκίων της.

Στα της ΕΚΤ αν και δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή επί της νομισματικής πολιτικής, θα ανακοινώσει τις προβλέψεις της για την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,32%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει πτώση 0,40%, ενώ στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,42%, ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,11% και ο ελβετικός SMI χάνει 0,214%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Gemalto, εταιρεία κατασκευής smart-card, ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πρόταση εξαγοράς 4,3 δισ. ευρώ που δέχθηκε από την Atos SE. Η εταιρεία τόνισε πως θα απαντήσει στην πρόταση μέχρι το τελεσίγραφο της 15ης Δεκεμβρίου.

Στην Ασία, με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν στην πλειονότητά τους οι ασιατικοί δείκτες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνεδρίαση της Federal Reserve. Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,32%, ενώ ο κλάδος της ενέργειας είδε σήμερα σημαντικά κέρδη, με την Inpex να ενισχύεται κατά 3,5%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα