Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω πολιτικών εξελίξεων

Με απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές υιοθετούν μια προσεκτική προσέγγιση απέναντι στην πολιτική αστάθεια που κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα περιμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,34%, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια να κινούνται καθοδικά.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,38% και κινείται στις 7.498 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στο -0,45% και τις 12.758 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες 0,49% και διαπραγματεύεται στις 5.274 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει οριακά 0,08%, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,88% στις 10.881 μονάδες και ο PSI 20 στην Πορτογαλία υποχωρεί κατά 0,44%.

Το νέο βρετανικό υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση σήμερα μετά την επανεκλογή της πρωθυπουργού Theresa May, η οποία όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να υιοθετήσει τη γραμμή ενός “ήπιου” Brexit ώστε να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ενιαία αγορά.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υπέστη πλήγμα στις δημοτικές εκλογές που έγιναν χτες, ενώ στη Γαλλία το κόμμα του Προέδρου E. Macron κέρδισε την πλειοψηφία στις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Στη Μέση Ανατολή, το Κατάρ δήλωσε ότι είναι έτοιμο να λάβει υπόψη τις ανησυχίες άλλων αραβικών κρατών.

Στα εταιρικά νέα, ο διευθύνων σύμβουλος της Unicredit, Jean Pierre Mustier, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι εγχώριες τράπεζες θα βοηθήσουν τις δυο προβληματικές ιταλικές τράπεζες.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος της Orange, Stephane Richard, δήλωσε ότι η γαλλική αγορά τηλεπικοινωνιών δύσκολα θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον μια συγχώνευση μεταξύ των τεσσάρων παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Νωρίτερα, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών “βυθίστηκαν”.

Ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,52% ή 104,68 μονάδες, στις 19.908 μονάδες και ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στα 2.357.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα