Από τη Δευτέρα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

Τις διαφορετικές πορείες που θα ακολουθήσουν από τη Δευτέρα στο ταμπλό η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ σηματοδότησε η κήρυξη λήξης της χθεσινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, παρόντος και του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Με τον τρόπο αυτό έγινε η τελετή υποδοχής της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία αποτελεί βασικό μέτοχο του ΑΔΜΗΕ με ποσοστό 51% και θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρία δημόσιου χαρακτήρα που εισάγεται μετά από έντεκα χρόνια στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στην Κύρια Αγορά θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Ιάσων Ρουσόπουλος, κήρυξαν τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την εισαγωγή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Πρώτον. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους επενδυτές να συμμετέχουν στον ΑΔΜΗΕ, για να ενισχύσουν το νέο, φιλόδοξο, στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα διασύνδεσης, εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, η διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Δεύτερον. Οι μέτοχοι της ΔΕΗ αποκτούν μετοχές στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Τρίτον. Ανοίγει μία ακόμη εταιρία στο επενδυτικό κοινό.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Σταθάκης, επέλεξε να διατηρήσει τον δημόσιο έλεγχο στο ρυθμιζόμενο μονοπώλιο δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, καθώς αποτελεί εθνικής σημασίας κεφάλαιο για την Ελλάδα, με στόχο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα