Από την Τρίτη οι αιτήσεις για το επίδομα στους πυρόπληκτους

Ξεκινάει την Τρίτη, 31 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος των 5.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ραφήνας – Πικερμίου, η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες.

«Σήμερα μπορούμε να έχουμε μία ασφαλή εκτίμηση για τις καταστροφές στα κτίρια, καθώς χθες το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός. Διευκρίνισε δε, ότι «έχουν μείνει μόνο κάποιες αυτοψίες σε μεμονωμένες κατοικίες, που διενεργούνται μετά από αίτηση».

Επομένως, όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης, «από την Τρίτη ξεκινάμε κανονικά σε τέσσερα σημεία της Αττικής να δεχόμαστε τις αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ».

Τα τέσσερα σημεία αφορούν τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, τον δήμο Μαραθώνα, τον δήμο Μεγαρέων και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι το εφάπαξ επίδομα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό, 6.000 ευρώ για κάθε τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα