Από τα Κατεχόμενα καλούν τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας να συζητήσουν το θέμα των υδρογονανθράκων

Σε συζήτηση του θέματος των υδρογονανθράκων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή σε οποιουδήποτε άλλο περιβάλλον, κάλεσε τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, ο «υπουργός» οικονομίας και ενέργειας της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου («ΤΔΒΚ»), Οζντίλ Ναμί.

 

«Εάν ο Ελληνοκύπριος υπουργός θέλει να το συζητήσει μαζί μας, υπάρχουν τρόποι, μπορούμε να καθίσουμε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι να το συζητήσουμε. Εάν θέλουν να κάνουν πολιτική πάνω σε αυτό το ζήτημα και να κερδίζουν με το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, αυτό οδηγεί σε ένταση. Τα προβλήματα που προέκυψαν πρέπει να τα λύσουμε συζητώντας τα», είπε ο Ναμί. Επίσης, ανέφερε ότι με συνεργασία στο θέμα των υδρογονανθράκων, οι πηγές εσόδων που θα προκύψουν, μπορούν να μεταφέρονται σε ένα ταμείο και να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού.

Ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι, εάν καταφέρουν να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια με καλώδιο (από την Τουρκία), τότε θα μπορέσουν να σωθούν από την χρήση ορυκτών καυσίμων, να ανοίξουν τον δρόμο για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να δώσουν περισσότερη αξία και προσοχή στο περιβάλλον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα