Από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να σώσει ένα παιδί (Βίντεο)

Ενας μετανάστης από το Μάλι συγκίνησε τη Γαλλία, όταν σκαρφάλωσε στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Παρίσι για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρεμόταν από μπαλκόνι. Την διάσωση κατέγραψαν περαστικοί σε βίντεο.

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο στο 18ο Διαμέρισμα του Παρισιού. Ο 22χρονος Μαμούντου Γκασάμα περνούσε από τον δρόμο όταν είδε κόσμο μαζεμένο έξω από μια πολυκατοικία. Κοιτάζοντας ψηλά είδε το παιδάκι να κρέμεται από το μπαλκόνι.

Δεν το σκέφτηκε καθόλου και όπως φαίνεται και στο βίντεο, άρχισε να σκαρφαλώνει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι μέχρι να φτάσει στον 4ο όροφο, μέσα σε ένα λεπτό και να αρπάξει το παιδάκι, που μέχρι εκείνη την ώρα συγκρατούσε με πολύ κόπο ένας άνδρας από το διπλανό διαμέρισμα.

«Το έκανα επειδή ήταν ένα παιδάκι» είπε ο Μαμούντου στους δημοσιογράφους. «Σκαρφάλωσα… και δόξα τον Θεό, το έσωσα». Οταν έφτασε η πυροσβεστική το παιδάκι ήταν ήδη ασφαλές.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς του παιδιού έλειπαν από το σπίτι. Πιστεύεται ότι η μητέρα ήταν εκτός Παρισιού και ο πατέρας έφυγε από το σπίτι και άφησε το παιδάκι μόνο του.

Επαινοι από πρόεδρο και δήμαρχο

Ο Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε τον νεαρό μετανάστη στο προεδρικό μέγαρο για να τον ευχαριστήσει προσωπικά. Ενώ ο Μαμούντου δέχθηκε και το τηλεφώνημα της δημάρχου Παρισιού, Αν Χιλντάγκο.

«Συγχαρητήρια στον Μαμούντου Γκασάμα για την γενναιότητα του, που έσωσε τη ζωή ενός παιδιού», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος. «Μου εξήγησε ότι έχει φθάσει από το Μάλι πριν από μερικούς μήνες με το όνειο να κτίσει εδώ τη ζωή του.

Του απάντησα ότι η ηρωική του χειρονομία ήταν ένα παράδειγμα για όλους τους πολίτες κι ότι η Πόλη του Παρισιού προφανώς θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του να εγκατασταθεί στη Γαλλία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα