Απόστολος Γκλέτσος: Οι πρόσφυγες μας χρειάζονται

Ο Απόστολος Γκλέτσος κόντρα στις ρατσιστικές κορώνες πολλών Δημάρχων, προσέγγισε με νηφαλιότητα το προσφυγικό στις δηλώσεις που έκανε κατά την επίβλεψη των εργασιών διαμόρφωσης του πρώην στρατοπέδου Ανδρόπουλου στη Στυλίδα για την φιλοξενία 500 προσφύγων.

Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλώντας στο tvstar εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Απριλίου με το απώτερο σκοπό του να έιναι η κανονική ένταξη των Σύριων προσφύγων στην τοπική κοινωνία με ενοικίαση διαμερισμάτων μέσα στην πόλη της Στυλίδας.

Θεωρεί μάλιστα πως η υποδοχή τους από τους κατοίκους της Στυλίδας θα είναι φιλική και η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης ομαλότατη. Προβλέπει μάλιστα, ακόμη και γάμους μεταξύ Ελλήνων και προσφύγων.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε:

«Η πατρίδα μας έχει αναλάβει στα πλαίσια της ανθρωπιστικής της ευθύνης να φιλοξενήσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έφυγαν από τον τόπο τους λόγω του εμφυλίου.

Πρέπει όλοι με σχεδιασμό και σωστή στρατηγική να συμβάλλουμε. Πρέπει να σταματήσει η συγκεκριμένη λαθεμένη προπαγάνδα ότι η Ελλάδα βάζει λεφτά. Η Ελλάδα δεν βάζει λεφτά. Στο συγκεκριμένο έργο τα χρήματα για να γίνει αυτό τα βάζει η Ύπατη Αρμοστεία.

Η Ύπατη Αρμοστεία θα βάλει τα σπίτια, μιλάμε για εγκαταστάσεις οι οποίες θα είναι καλές. Θα έρθουν αυτοί οι 500 άνθρωποι από τους οποίους θα είναι γύρω στους 200 ενήλικες, άνδρες και γυναίκες και τα υπόλοιπα θα είναι παιδιά.

Θα είναι χρήματα από τον ευρωπαϊκό κουμπαρά. Κάθε μέρα αυτοί οι άνθρωποι για να τραφούν θα παίρνουν μια επιταγούλα και θα πηγαίνουν μέσα στη Στυλίδα να αγοράζουν την καθημερινή τους τροφή. Άρα η μικροοικονομία της Στυλίδας θα έχει ένα όφελος.

Τα παιδιά αυτά θα πηγαίνουν σχολείο τις ώρες που δεν θα είναι τα ελληνόπουλα εκεί και όχι για να μην πάθουν κάτι από αρρώστιες γιατί αυτό είναι ένα μύθος, γιατί τα παιδιά είναι εμβολιασμένα. Θα γίνουν σχολεία δύο ταχυτήτων γιατί τα παιδιά αυτά δεν μιλάνε καλά καλά την γλώσσα».

Έχουμε και το παράδειγμα με τα παιδιά από την Αλβανία που προσαρμόστηκαν μέσα σε λίγα χρόνια και έγιναν μέχρι και σημαιοφόροι. Με προγραμματισμό και στρατηγική στο τέλος κερδίζουμε. Όσο για τους ενήλικες πρόσφυγες αν θέλουν μπορούν να δουλέψουν και να μας βοηθήσουν στις αγροτικές εργασίες.

Δεν είναι έτσι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν, είναι άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη, οι Έλληνες πήγαμε μετανάστες, ξενιτευτήκαμε, πρέπει να καταλαβαίνουμε. Μεταναστευτικά ρεύματα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον και λόγω των κλιματικών αλλαγών, Πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με τη μετακίνηση πληθυσμών.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας στην εξαιρετική αντιρατσιστική του δήλωση θεώρησε επίσης πιθανόν να γίνουν και μικτοί γάμοι, υποστηρίζοντας όπως είπε “το ανακάτεμα πολιτισμών και ανθρώπων”.

“Γιατί να φοβηθούμε κάποιους ανθρώπους που έρχονται να μείνουν και να προκόψουν ή να μείνουν για λιγο και να επιστρέψουν στη χώρα τους, όταν ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της πατρίδας τους.

Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια οσμωση, όχι ένα γκέτο. Κάποιοι πρόσφυγες έχουμε σκοπό να μείνουν μέσα στη Στυλίδα, σε ξενοίκιαστα σπίτια.”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα