Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εν μέσω πανδαιμονίου

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποχώρησε εν μέσω πανδαιμονίου από την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ λίγο νωρίτερα η σπίθα που άναψε την εντονότατη κόντρα με τη ΝΔ ήταν η φράση “ο κόσμος ήξερε για το μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του ’15, ήξερε και για το Υπερταμείο”.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Οικονομικών Υποθέσεων Μάκης Μπαλαούρας  “ο υπουργός πρέπει να φύγει γιατί έχει συνάντηση με τον Ρέγκλινγκ” ενώ η εικόνα ήταν σχεδόν σουρεαλιστική με τον υπουργό να μιλάει σε έντονο ύφος με τον Κωστή Χατζηδάκη όντας όρθιος με το ένα χέρι στο πόμολο της πόρτας και εν κινήσει.

Η συνεδρίαση για την ακρόαση της νέας Διοίκησης του Υπερταμείου πήρε για δεύτερη φορά φωτιά μετά την έντονη κόντρα μεταξύ Τσακαλώτου-Σταϊκούρα, όταν ο ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε πως “έχει γίνει   ένας συμβιβασμός, αλλά εμείς θέλουμε να κρατήσουμε το μωρό και να πετάξουμε τα μπουγαδόνερα”. Και απευθυνόμενος προς την πλευρά της ΝΔ είπε “σας χαλάει η συμφωνία, είναι κρίμα που ο αρχηγός σας έκανε συμμαχία με ένα συγκεκριμένο κομμάτι του κόμματος, έχετε γίνει σαν αυτό” χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση τι εννοεί με αυτό.

Κάθε εμπόδιο για καλό

“Εμείς όταν κατεβήκαμε στις εκλογές ο κόσμος ήξερε για το Ταμείο, πήγαμε με αυτό το συμβιβασμό στο λαό. Είναι προφανές πως αν δεν είχαμε την πίεση των πιστωτών δεν θα ήταν το Υπερταμείο αυτό που είναι τώρα, εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε θριαμβολογούμε, Κάναμε έναν συμβιβασμό, είπαμε κάθε εμπόδιο για καλό, έχουμε αυτό και κοιτάζουμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και μέσα σ αυτό το πλαίσιο είπαμε ότι αφού τα μισά θα πάνε στους πιστωτές και τα άλλα μισά σε επενδύσεις να κάνουμε το καλύτερο. Και έχουμε περισσότερη φαντασία από τους νεοφιλελεύθερους, σαν παράδειγμα το Beach Volley θέλεις να το κρατήσεις, αν το βάλεις μέσα σ ένα συγκρότημα, να έχει ξενοδοχείο να έρχονται οι αθλητές του Βορρά και να προπονούνται”.

Ο αναφορές στις εκλογές του ’15 προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ με τον κ. Χατζηδάκη να επισημαίνει ότι “στην ΔΕΘ το 2015 ο κ. Τσίπρας είχε πει πως θα ιδιωτικοποιηθούν μόνο 9 επιχειρήσεις ενώ η ΝΔ θα πουλούσε 22”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα