Site icon The Indicator

Αποστόλου: Πρέπει να σβήσουμε άμεσα τη φωτιά στα Κύθηρα

Η δραματική δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει τα Κύθηρα για τρίτη ημέρα, ήταν:

“Πρέπει να σβήσουμε άμεσα τη φωτιά… Οπωσδήποτε μέχρι το βράδυ, ή τη Δευτέρα το πρωί, πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί η φωτιά”.

“Ευχόμαστε να τελειώνουμε απόψε… Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο απόψε” τόνισε ο κ. Αποστόλου.  Όπως εξήγησε ο υπουργός, τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσκολεύουν κυρίως οι άνεμοι, αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους.

Πρεπει να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, υπάρχει ζημιά στο περιβάλλον, αλλά και στην αγροτική δραστηριότητα, σημείωσε ακόμα ο Βαγγέλης Αποστόλου. Δήλωσε ότι έχουν καεί 15 με 17 χιλιάδες στρέμματα, η πλειονότητα των οποίων αποτελείται από δασική βλάστηση. “Δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην τουριστική υποδομή του νησιού” επισήμανε πάντως ο υπουργός. Ο πυροσβέστης Τάκης Πολίτης, που συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης, δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ότι πάνω από 20 χιλιάδες τρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Από τα Κύθηρα ο Βαγγέλης Αποστόλου, προήδρευσε σε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων. Τη Δευτέρα θα μεταβούν στο νησί κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να αποτιμήσουν τις ζημιές.

Exit mobile version