Αποστόλου: Πρέπει να σβήσουμε άμεσα τη φωτιά στα Κύθηρα

Η δραματική δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει τα Κύθηρα για τρίτη ημέρα, ήταν:

“Πρέπει να σβήσουμε άμεσα τη φωτιά… Οπωσδήποτε μέχρι το βράδυ, ή τη Δευτέρα το πρωί, πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί η φωτιά”.

“Ευχόμαστε να τελειώνουμε απόψε… Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο απόψε” τόνισε ο κ. Αποστόλου.  Όπως εξήγησε ο υπουργός, τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσκολεύουν κυρίως οι άνεμοι, αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους.

Πρεπει να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, υπάρχει ζημιά στο περιβάλλον, αλλά και στην αγροτική δραστηριότητα, σημείωσε ακόμα ο Βαγγέλης Αποστόλου. Δήλωσε ότι έχουν καεί 15 με 17 χιλιάδες στρέμματα, η πλειονότητα των οποίων αποτελείται από δασική βλάστηση. “Δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην τουριστική υποδομή του νησιού” επισήμανε πάντως ο υπουργός. Ο πυροσβέστης Τάκης Πολίτης, που συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης, δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ότι πάνω από 20 χιλιάδες τρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Από τα Κύθηρα ο Βαγγέλης Αποστόλου, προήδρευσε σε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων. Τη Δευτέρα θα μεταβούν στο νησί κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να αποτιμήσουν τις ζημιές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα