Αποστόλου: Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον αμπελοοινικό κλάδο που διοργάνωσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΕ).

Υπογράμμισε ότι ο εν λόγω φόρος «μπήκε κάτω από τεράστια πίεση» και συμπλήρωσε ότι «δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα έσοδα».

Όπως σημείωσε, αυτό δεν θα γίνει «μόνο γιατί το έχουμε υποσχεθεί, αλλά γιατί το έχει ανάγκη ο χώρος αλλά και γιατί ενδέχεται να μονιμοποιήσει μια γκρίζα ζώνη στη διακίνησή του που στο τέλος θα καταντήσει απειλή για τον ίδιο χώρο».

Υποστήριξε ότι «το κρασί βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών» και «παρά τις δυσκολίες και το ασφυκτικό δημοσιονομικό και μνημονιακό πλαίσιο που αναγκαστήκαμε να κινούμαστε, προσπαθήσαμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη στήριξή σας».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη χθες, Δευτέρα, μεταξύ του ΕΔΟΑΕ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σχετικά με το νέο, πολυετές σχέδιο για το κρασί, ο κ. Αποστόλου έκανε λόγο για «συνεργασία που έχει να κάνει με θέματα επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα».

Σημείωσε ότι «δεν μπορούμε και δεν είναι δουλειά μας να σας υποκαταστήσουμε» συμπληρώνοντας: «Εμείς στο ΥΠΑΑΤ κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας στηρίξουμε».

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα