Απορρίφθηκε το αίτημα των οκτώ Τούρκων για συνεκδίκαση των αναιρέσεων τους

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απέρριψε το αίτημα των δύο συνηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών, να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοσή τους.

Κατόπιν αυτού, οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων, οι οποίοι προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα, θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι των 8 Τούρκων, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, ζητούσαν να συνεκδικαστούν οι αναιρέσεις των 8, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό πρέπει να γίνει προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου, κ.λπ.

Όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, είχε εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των οκτώ στην Τουρκία. Δύο διαφορετικές συνθέσεις του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα, οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν. Αντίθετα, άλλη σύνθεση του δικαστικού συμβουλίου έκρινε ότι οι τρεις πρέπει να εκδοθούν. Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιώγας, άσκησε εφέσεις. Ο κ. Λιώγας υποστήριξε ότι το Συμβούλιο Εφετών «έσφαλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και ότι οι πέντε Τούρκοι έπρεπε να εκδοθούν στη γείτονα χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα