Απορρίφθηκε το αίτημα του Βασίλη Δημάκη – Νέα συγκέντρωση στις 20:00 στο υπ. Δικαιοσύνης

Απέρριψε ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού το κατεπείγον αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης. Το αίτημα για χορήγηση έκτακτων αδειών αναμένεται να επανεξεταστεί τη Δευτέρα, ωστόσο είναι αβέβαιο αν ο Βασίλης Δημάκης θα βρίσκεται ακόμα εν ζωή τότε.

Ο φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής, που βρίσκεται έναν μήνα σε απεργία πείνας και μία εβδομάδα σε απεργία δίψας συνεχίζει τον αγώνα του, κάτι που πιθανότατα θα τον οδηγήσει στον θάνατο καθώς ήδη βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται για τις 20:00 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει δέσμευση για ικανοποίηση του μοναδικού αιτήματος του απεργού, ώστε να σωθεί η ζωή του.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Βασίλης Δημάκης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, “μας ευχαρίστησε όλους κι όλες και ζήτησε ν’ αποσυρθεί”.

«Μας χαιρέτησε κουρασμένος, σχεδόν τρεκλίζοντας, δηλώνοντας ότι, πάντως, τον σεβασμό που κέρδισε για τον εαυτό του, τον οποίον προσπαθεί επίμονα να “σπάσει” το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την ίδια την αξιοπρέπειά του, που προσκαλείται ν’ αμπεμπολήσει, δεν τα απεμπολεί, “για κανένα λόγο”.
Δεν θα δεχθεί, είπε, πλέον, επισκεπτήρια ούτε από την οικογένειά του, γιατί του ‘χει μείνει ελάχιστος χρόνος και θέλει να κάνει τον απολογισμό του ως άνθρωπος που κλείνει τον κύκλο της ζωής του -η όποια παραπάνω συγκίνηση θεωρεί πως θα τον “στείλει” αμέσως.
Ζήτησε να τον επισκεφθούμε οι δικηγόροι του μόνο, και αυτό μόνον αν υπάρξει κάποια θετική διαβεβαίωση όσο ακόμα ζει», έγραψε στο facebook.

Μιλώντας σε αλληλέγγυους και δημοσιογράφους έξω από τις φυλακές μετά την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης, η δικηγόρος του Β. Δημάκη έκανε λόγο για πολιτική παρέμβαση πίσω από την απόφαση, σημειώνοντας ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας επισκέφθηκε την Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ίδια καταγγελία προχώρησε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Έξω από τις φυλακές από νωρίς το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης από φοιτητές και πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η υγεία του Βασίλη Δημάκη βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά από σχεδόν έναν μήνα απεργίας πείνας και μια εβδομάδα απεργίας δίψας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι γιατροί θεωρούν θαύμα το ότι βρίσκεται ακόμα εν ζωή, ενώ η δικηγόρος του σημειώνει ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας είναι “εξαϋλωμένος”.

Δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης από ακαδημαϊκούς, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς έχουν εκδοθεί τις τελευταίες μέρες, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τη στάση “Ποντιου Πιλατου” που τηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, εξέδωσε και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα