Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Απέρριψαν οι Τούρκοι δικαστές το αίτημα αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

Το τουρκικό δικαστήριο στην Αδριανούπολη απέρριψε το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου που αίτημα που κατέθεσαν εκ νέου οι δικηγόροι των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών για υπό όρους αποφυλάκιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για 27η ημέρα.

Η δυσμενής εξέλιξη στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής την 1η Μαρτίου στις Καστανιές, έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Οι Τούρκοι δικαστές θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τον συνομιλητή του να ασκήσει την επιρροή του ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να αποφυλακιστούν το συντομότερο ώστε να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.

Ωστόσο οι δικηγόροι τους θα δουν σήμερα Τρίτη τον εισαγγελέα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από την Αδριανούπολη.

Ο προγραμματισμός έλεγε πως οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά την προφυλάκιση των δύο νέων, δηλαδή αν θα παραμείνουν ή όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ωστόσο πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές που προέρχονται από την Αδριανούπολη δηλώνουν ότι η επίσκεψη αυτή πιθανόν να γίνει σήμερα Τρίτη, εντός των επομένων ωρών, κάτι που καταδεικνύει μια επίσπευση της διαδικασίας.

Αυτό δεν συνιστά αποφυλάκιση των στρατιωτικών, αλλά εφόσον οι πληροφορίες ευσταθούν, θα πρόκειται για ένα θετικό βήμα, στον απόηχο και της Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα