Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Ηριάννας και του Περικλή

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αιτήσεις αναστολής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση η οποία ήταν απορριπτική.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, δημιουργήθηκε ένταση αφού εκτοξεύτηκαν μπουκάλια και ακούστηκαν πολλά συνθήματα διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα η Ηριάννα δήλωσε στο δικαστήριο: «Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη».

Στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή βρέθηκαν εις ένδειξη συμπαράστασης από το πρωί δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη Ηριάννα καταδικάστηκε για συμμετοχή της στην επαναστατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», λόγω της σχέσης της με τον σύντροφό της ο οποίος αθωώθηκε και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από τον ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα ο Περικλής έχει καταδικαστεί και αυτός σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με τα ίδια αμφίβολα στοιχεία, δηλαδή ένα και μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα