Απομονώνεται ο Μητσοτάκης – Τον «Άδειάζει» και η Κομισιόν

Απελπιστικά μόνος φαίνεται ότι μένει πια ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη στάση που επέλεξε για το Σκοπιανό, αφού τόσο εντός χώρας, με την στροφή που έχει πραγματοποιήσει ικανοποιώντας τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, όσο και στην Ευρώπη, δείχνει πως βαδίζει σε έναν δρόμο πολιτικής απομόνωσης και δυσαρέσκειας στο πρόσωπό του.

Η αρχή έγινε με τις ξεκάθαρες δηλώσεις του ηγέτη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Joseph Daul, ο οποίος με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός χαιρέτησε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ευελπιστεί για «απτά» αποτελέσματα.

Πέρα από τον πολιτικά «αδελφό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η δυσαρέσκεια ευρωπαίων αξιωματούχων στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήρθε και μέσω δηλώσεων πηγών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο «Έθνος», στις οποίες αναφέρεται πως γίνεται προσπάθεια από την Ε.Ε. για επίλυση του ζητήματος του Σκοπιανού και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα ευρωπαϊκές πηγές, οι διαδοχικές συναντήσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Ύπατη Εκπρόσωπο, Φεντερίκα Μογκερίνι, καθώς όμως και η πρωτοβουλία της Κομισιόν να αναπτύξει μια γενικότερη γεωπολιτική στρατηγική στα δυτικά Βαλκάνια, (μέσω ενός μεγάλου project στην περιοχή), κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τις δηλώσεις Μητσοτάκη.

Η αμηχανία αλλά και η δυσαρέσκεια σε ορισμένους Επιτρόπους, που ως μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κληθούν να λάβουν σχετική θέση είναι ενδεικτική του σχολίου πηγής της Ε.Ε. στο «Έθνος» ότι «καταλαβαίνουμε ότι πολλά τα λέει για εσωτερική κατανάλωση, αλλά αν τελικά οι δηλώσεις αυτές αποβούν μοιραίες για τη λύση, δεν είμαι σίγουρος ότι οι συνομιλητές του στις Βρυξέλλες θα το εκτιμήσουν».

Να σώσει… ό,τι δεν σώζεται ο Βέμπερ

Κάποιες ώρες μετά τις δηλώσεις του Daul, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ, ο χριστιανοδημοκράτης, Μάνφρεντ Βέμπερ έσπευσε να «μπαλώσει» τα όσα είχαν γίνει, tweetάροντας στα ελληνικά, περισσότερο βέβαια για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα και παρά να μιλήσει για την ουσία των λεγομένων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα