Αποζημίωση σε φυλή του Αμαζονίου από αεροπορική εταιρεία

Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών πρόκειται να λάβει μια απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου από μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Βραζιλίας, μετά την συντριβή ενός αεροσκάφους της στην γη της φυλής το 2006.

Η αεροπορικής εταιρεία Gol θα αποζημιώσει τους ανθρώπους της φυλής Kayapo μετά την πτώση αεροσκάφους της σε βιότοπο της φυλής, καθότι τα μέλη της φυλής υποστηρίζουν πως μετά την πτώση του αεροσκάφους η γη τους ήταν «καταραμένη».

Το 2006 ένα boeing 737 που μετέφερε 154 επιβάτες συγκρούστηκε με ένα ιδιωτικό τζετ Legacy 600 στο οποίο επέβαιναν δύο Αμερικανοί πολίτες. Το αμερικανικό αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί σε κοντινό αεροδρόμιο, όμως το Boeing συνετρίβη στη ζούγκλα, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν πολλοί κάτοικοι της φυλής Kayapo να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους ενώ στήθηκε στην περιοχή ένα ιατρικό κέντρο.

Η φυλή λέει τώρα ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην περιοχή, διότι «είναι καταραμένη από την παρουσία των νεκρών».

Τα χρήματα θα καταβληθούν σε ένα ίδρυμα που έχει συστήσει ο ηγέτης της φυλής, Raoni.

H Kayapo είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές φυλές του Αμαζονίου και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με Ευρωπαίους πριν από περίπου 500 χρόνια

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα