Απεργούν πανελλαδικά οι οικοδόμοι στις 14 Μαρτίου

Κινητικότητα επικρατεί στον οικοδομικό κλάδο, καθώς ήδη έχει ανακοινώσει απεργιακές δράσεις, αλλά και γενική συνέλευση για τον Μάρτιο.

 Στα πλαίσια προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας απεργίας στις 14 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι, την Τρίτη 27/2.Στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο, έγινε ενημέρωση στους εργαζόμενους για τη δράση του τελευταίου διαστήματος, καθώς και για τις εξελίξεις όσον αφορά τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και τη βελτίωση των όρων εργασίας.

Παράλληλα, το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 10πμ στην αίθουσά του (Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος) καλεί σε γενική συνέλευση.

Οι διεκδικήσεις των οικοδόμων είναι:

«Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή τοπικής και κλαδικής σύμβασης.

-7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Σε περίπτωση έντασης των εργασιών, αυτές να καλύπτονται με 2η βάρδια κι όχι δουλειά ήλιο με ήλιο.

-Αναγνώριση όλων των 3ετιών.

-Αυστηρή τήρηση των νόμων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

-Υπογραφή Εθνική Γενική ΣΣΕ, ώστε κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.

-Κατάργηση των νόμων που καταργούν τις ΣΣΕ.

-Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και αλλαγή των προϋποθέσεων με ευνοϊκότερους όρους για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (13ετία, 500 και 1000 ένσημα).

-Υπογραφή διακρατικών συμβάσεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα αναγνώρισης ενσήμων και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε συναδέλφους μετανάστες.

-Ένταση των ελέγχων των υπηρεσιών του κράτους (ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ κ.ά.) για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας, καθώς και για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

-Προστασία της λαϊκής κατοικίας ενάντια στις κατασχέσεις

– Ενάντια στη φοροεπιδρομή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα