Απεργία σήμερα των εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο ατύχημα

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά το θανατηφόρο τραυματισμό το απόγευμα της Δευτέρας ενός 50χρονου χειριστή γερανού, που σκοτώθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στην Καλαμαριά, όταν ανατράπηκε ο γερανός και έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Την απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγίας Σοφίας, απαιτώντας να σταματήσουν τα εγκλήματα σε βάρος της ζωής των εργατών, εξαιτίας της απουσίας μέτρων ασφαλείας.

Το περιστατικό συνέβη χτες το απόγευμα, όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας – Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του. Χειριστής γερανού τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο άτυχος άνδρας είναι περίπου 50 ετών.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείται καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Σήμερα, Δευτέρα 13/3/2017 στο εργοτάξιο του μετρό στην «Πόντου» ανατράπηκε τηλεσκοπικός γερανός και ο χειριστής είναι νεκρός.

Το ΔΣ του ΣΕΚΑ εκφράζει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού εργαζόμενου.

Καταγγέλουμε την εντατικοποίηση των εργασιών, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, τις μεγάλες μειώσεις στους μισθούς όλων των ειδικοτήτων τη στιγμή που οι κατασκευαστικές εταιρείες που εκτελούν το έργο υπογράφουν συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ. Η δική τους ανάπτυξη είναι οι δικές μας μειώσεις μισθών, οι δικοί μας θάνατοι.

Δεν μπορεί άλλο να δουλεύουμε στα εργοτάξια και να περιμένουμε το ατύχημα να συμβεί.

Ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις δεν είναι μόνο οικονομικός αγώνας. Οι συλλογικές συμβάσεις προβλέπουν και διασφαλίζουν, εκτός των άλλων, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Να μην κάνουμε άλλο πίσω από τις ανάγκες μας.

Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να διαλύσει τις ζωές μας.

Καλούμε τους συναδέλφους που δουλεύουν στο μετρό να δώσουν την απάντηση με οργάνωση και συσπείρωση στον Σύλλογο.

Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα