Απειλεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα έχω πυρηνικά όπλα μέσα στο 2017

Έτοιμος να ολοκληρώσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας φέρεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αξιοποιώντας την πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με βορειοκορεάτη διπλωμάτη που έχει αυτομολήσει στη Δύση, τον Θάε Γιονγκ Χο, ο Κιμ έχει δώσει εδώ και μήνες εντολή να ολοκληρωθεί η κατασκευή πυρηνικών όπλων στη Βόρεια Κορέα.
Ο διπλωμάτης δήλωσε στην Daily Star ότι «με τη Νότια Κορέα να πηγαίνει σε προεδρικές εκλογές και τις ΗΠΑ να αλλάζουν κυβέρνηση, η Βόρεια Κορέα θεωρεί το 2017 ως το ιδανικό χρονικό σημείο για την ανάπτυξη των πυρηνικών της».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα δεν θα μπορούν να λάβουν στρατιωτικά μέτρα, καθώς θα είναι μπλεγμένες με τα εσωτερικά τους ζητήματα».
Αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις, δεδομένου ότι, τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκαναν πρόσφατα λόγο για ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου των χωρών τους.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα