Απειλές κατά Παπακώστα, Ζουράρη και Δανέλλη για τις «Πρέσπες» – «Φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια»

Καταιγισμό από απειλητικά μηνύματα κατά της ζωή τους δέχονται βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών» η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έχει δεχθεί φακέλους με φωτογραφίες που απεικονίζουν λιωμένα κεφάλια γυναικών με την προειδοποίηση ότι θα της συμβεί το ίδιο αν
ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

Η κ Παπακώστα έχει στείλει το υλικό στον εισαγγελέα, την ώρα που και ο Κώστας Ζουράρις των ΑΝΕΛ αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση δέχεται σειρά τηλεφωνημάτων όπου άγνωστοι απειλούν τη ζωή του.

Ο κ. Ζουράρις έχει ήδη καταθέσει στην Ασφάλεια για τα τηλεφωνήματα

Απειλητικά τηλεφωνήματα όμως έχει δεχθεί κι ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Σε αυτά άγνωστοι απειλούν τη ζωή του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του
και ειδικότερα της συζύγου και της κόρης του.

Λίγες ημέρες πριν μάλιστα και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Συνελήφθη άνδρας που έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

Σημειώνεται ότι συνελήφθη στο Παγκράτι ένας άνδρας, ημεδαπός, ο οποίος έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το γεγονός βγήκε στη δημοσιότητα σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται και ανακρίνεται.

Υπενθυμίζεται πως την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν αναρτήσεις των ιστοσελίδων, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

 

Πληροφορίες: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα