Απαντήσεις για Eurogroup,ΕΕ και ΔΝΤ δίνει ο Τσίπρας σήμερα στη Βουλή (Live)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για τις αποφάσεις του Eurogroup και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί Live από το indicator .gr

Η σημερινή συζήτηση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά το χθεσινό μπαράζ δηλώσεων τόσο εκ μέρους της Κομισιόν, όσο και των ΗΠΑ σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Πράγματι, στον απόηχο της συνάντησης της Τετάρτης μεταξύ της καγκελαρίου Μέρκελ και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα, αλλά αντίθετα φιλοτέχνησε νέο ομιχλώδες τοπίο,ήλθε η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, που χαρακτήρισε ευρωπαϊκό θέμα το ελληνικό ζήτημα, δίνοντας μια πρόγευση σκλήρυνσης της στάσης των ΗΠΑ και κατά προέκταση του ΔΝΤ στην αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας εκ μέρους του Ταμείου .

Στην ευρωπαική πλευρά του Ατλαντικού ο επί κεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αιφνιδίασε δυσάρεστα την Αθήνα αποκαλύπτοντας ότι κατά την άποψη της ευρωπαικής επιτροπής, “τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο”…

Η παραπάνω θέση διατυπώνεται γραπτά και με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον κ.Γιούνγκερ σε απαντητική επιστολή του στο αίτημα δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις ευρωβουλευτίνες της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Μαρία Χοάο Ροντρίγκιες (Πορτογαλία) και Γιούτα Στέινρουκ (Γερμανία),που ζητούν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.

Είναι φανερό ότι επίσημες θέσεις σαν την παραπάνω δυναμιτίζουν σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ένα θεμελιώδη πυλώνα πάνω στον οποίον στηρίχτηκε η παρουσία της χώρας μας στην ευρωπαική ένωση, δηλαδή την ακώλυτη ισχύ και λειτουργία του κοινοτικού κεκτημένου.

Η ομιλία του κ.Τσίπρα, η οποία θα ξεκινήσει περίπου στις 10 και μισή το πρωί στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί πάνω στις θέσεις που διατυπώνονται από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα