Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαρλότ της Β. Καρολίνας μετά τη 2η νύχτα έντασης

Διαδηλώσεις και επεισόδια μετά τον θάνατο 43χρονου που η αστυνομία των πέρασε για καταζητούμενο – Τραυματισμοί 9 πολιτών και συλλήψεις 44 ατόμων

Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τις τελευταίες μέρες σημειώνονται βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.
Στις συμπλοκές τραυματίστηκαν εννέα πολίτες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης, συνελήφθησαν 44 άτομα.
Tην ένταση πυροδότησε ο θάνατος του 43χρονου μαύρου Κιθ Σκοτ, που έπεσε νεκρός από μαύρη αστυνομικό, η οποία -σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας- νόμιζε ότι επρόκειτο για καταζητούμενο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος, οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε κτιριακό συγκρότημα ύποπτο, όταν εντόπισαν τον Σκοτ μέσα σε αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, είδαν τον Σκοτ να βγαίνει από το αυτοκίνητο κρατώντας όπλο και αμέσως μετά να ξαναμπαίνει. Όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο Σκοτ, ο οποίος δεν ήταν τελικά αυτός που αναζητούσαν, ξαναβγήκε με το όπλο και τους «απείλησε», με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν θανάσιμα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στον Σκοτ, πατέρα επτά παιδιών, παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.

Η εκδοχή των αστυνομικών Αρχών ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκδοχή της οικογένειάς του, η οποία υποστηρίζει ότι ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και διάβαζε ένα βιβλίο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα