Απαγορεύτηκε η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια – την παραίτηση Τόσκα ζητά η ΝΔ

Με απόφασή του που αναρτήθηκε στη Διάυγεια, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, βάζει “φρένο” στην εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων καθώς επιβάλλεται απαγόρευση διαδηλώσεων από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ως τις 24.00 της ίδιας ημέρας σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αθηναίων.

Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται πως υπάρχει “εδραιωμένη εκτίμηση” πως η πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων στα σημεία που έχουν καθορίσει οι διαδηλωτές ενέχει σοβαρό κίνδυνο διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας. Όπως σημειώνεται, πέραν της ΠΟΑΣΥ, εκδήλωση είχαν προγραμματίσει στην πλατεία Εξαρχείων συλλογικότητες και άτομα που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο.

Δείτε την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής εδώ

«Εμείς προχωράμε κανονικά την προετοιμασία μας για την συγκέντρωση που έχουμε προγραμαμτίσει για αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εξαρχείων. Σε περίπτωση πάντως, που υπάρξει απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης, εμείς θα υπακούσουμε, αφού έχουμε δώσει όρκο να τηρούμε τους νόμους».

Αυτή τη δήλωση έκανε, νωρίτερα, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ενώ πρόσθεσε ότι η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια είναι «στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου».

Ο κ. Τόσκας, που ρωτήθηκε το μεσημέρι σχετικά με την αναμενόμενη απαγόρευση δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας, αλλά δεν δίστασε να εκφράσει για άλλη μια φορά την άποψή του για αυτή την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ και τα «παράγωγα» αυτής. “Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κρύβονται πίσω από την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, εξακολουθώντας να αποφεύγουν να πάρουν καθαρή θέση. Μία εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στα γραφεία της ΝΔ τους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και στις επίσημες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρθηκε τίποτα. Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε αυτή την απόφαση της ΠΟΑΣΥ. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα…” σχολίασε επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα