Απαγορευτικό απόπλου από πολλά λιμάνια, λόγω των ισχυρών ανέμων

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη. Ποια σχολεία είναι κλειστά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ρίου-Αντίρριου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη – Ποια σχολεία είναι κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου- Σελίνου και Σφακίων.

Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη από τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεννόηση και με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά, δεν διασφαλίζεται η απολύτως ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η κακοκαιρία που, από το μεσημέρι της Κυριακής, εξελίσσεται στα Χανιά έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ,όπου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών, ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ισχυρές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ωκεανίς», η οποία έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα