Απίστευτο: Κόβει εντελώς το briefing στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ

Τέλος στο καθημερινό briefing στον Λευκό Οίκο βάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλλοντας «ανεντιμότητα» από την πλευρά των δημοσιογράφων. Όλοι είχαν ξαφνιαστεί από το γεγονός ότι η τελευταία επίσημη ενημέρωση του Τύπου ήταν στις 18 Δεκεμβρίου. Όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος έριξε τη «βόμβα» μέσω Twitter.

Η καθημερινή συνέντευξη τύπου του εκπρόσωπου της αμερικανικής προεδρίας, που μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση από την αίθουσα τύπου στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, αποτελεί μια παράδοση πολλών δεκαετιών στη χώρα.

Από τις αρχές της προεδρίας Τραμπ, αυτές οι συνεντεύξεις τύπου, που έδινε αρχικά ο Σον Σπάισερ, προτού αντικατασταθεί από τη Σάρα Σάντερς, δε διεξάγονταν σε καθημερινή βάση αλλά ήταν τακτικές.

Εδώ και αρκετούς μήνες, είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας. Η τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου έγινε την 18η Δεκεμβρίου.

«Ο λόγος για τον οποίο η Σάρα Σάντερς δεν ανεβαίνει πλέον στο βήμα είναι ότι ο Τύπος την αντιμετωπίζει με τρόπο πολύ αγενή και η κάλυψη είναι μεροληπτική, εκ μέρους, ιδίως, ορισμένες μελών του Τύπου» έγραψε σε tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Της είπα να μην ασχοληθεί πλέον, το μήνυμα θα περάσει έτσι κι αλλιώς! Η πλειονότητα (των ΜΜΕ) δεν μας καλύπτει ποτέ με τρόπο ειλικρινή, εξ ου και ο όρος Fake News!» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλεϊ δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει «όταν βρει έναν λόγο να το κάνει».

«Η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει μετά βεβαιότητας στο βήμα… για να μεταδώσει το μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες» είπε ο Γκίντλεϊ στο Fox News.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα