Site icon The Indicator

Απάντηση Τουρκίας στα περί «έτοιμων καταλόγων εκκαθάρισης»

dcdΤην αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσαν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν ότι η Τουρκία είχε ήδη καταρτίσει έναν κατάλογο δικαστών και άλλων προσώπων που σκόπευε να συλλάβει πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε “απαράδεκτες” τις δηλώσεις στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έγραψε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε εκατοστό από τα επιτεύγματά της στους τομείς των πολιτικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας αλλά και στην επιβολή του νόμου και της τάξης.

Νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε δηλώσει:

«Φαίνεται τουλάχιστον ότι κάτι είχε προετοιμαστεί. Οι κατάλογοι είναι διαθέσιμοι κι αυτό υποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο στάδιο».

Τέτοιου είδους τοποθετήσεις είναι «απαράδεκτες» υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα, πρόσθεσε:

«Φαίνεται πως ο Χαν απέχει πολύ από το να κατανοεί απολύτως όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Η πρωταρχική μας προσδοκία από την ΕΕ και τους συμμάχους μας είναι να υποστηρίξουν τη δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία και να καταδικάσουν απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος».

Exit mobile version