Απάντηση Ν. Παππά: Ούτε βουλευτής δεν ήμουν το 2013

Στην φαντασίωση ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την ευρωπαϊκή Αριστερά, εντάσσεται η αναζωπύρωση του θέματος για το ταξίδι του Νίκου Παππά το 2013, όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά. Για την επερώτηση Βενιζέλου, απάντησε χαρακτηριστικά «να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού … για τη Siemens μιλάω».

 

«Μόλις επέστρεψα από το 2013», είπε αστειευόμενος ο κ.Παππάς. «Είναι ακριβώς το ίδιο ταξίδι για το οποίο είχε σηκωθεί τόσος θόρυβος και τόσος αχός» για το ταξίδι του 2013 «που έγινε σε καιρό που δεν ήμουν βουλευτής, πολύ περισσότερο υπουργός».

Όπως εκτίμησε, «η αναζωπύρωση του θέματος και ο κοινοβουλευτικός εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία “φαντασίωση” ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη … αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο Podemos και το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στο δημόσιο λόγο είναι ενιαίο, κοινό».

«Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί γιατί και πώς επιλέγουν αυτή τη στιγμή να ξανασηκώσουν θόρυβο για ένα ταξίδι που δεν είχε τίποτε μεμπτό, σε μία χώρα που έχει εμπορικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης … που έχει τα μεγαλύτερα βεβαιομένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο … και σχέσεις εμπορίου και ανταλλαγών με όλες τις χώρες του κόσμου, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα».

Στην Ελλάδα τότε «είχαμε μία ακροδεξιάς έμπνευσης κυβέρνηση που θεωρούσε ότι με αυτή την χώρα δεν έπρεπε να συνομιλεί καν. Δεν ήταν βεβαίως ίδια η γνώμη των ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν παρουσία εκεί», σημείωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βήχει η ΝΔ, κρυολογεί ο Βενιζέλος…

Σχολιάζοντας εξάλλου την επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον πρωθυπουργό για το επίμαχο ταξίδι, ο κ.Παππάς είπε χαρακτηριστικά: «να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού … για τη Siemens μιλάω».

Η ανάσυρση του θέματος του συγκεκριμένου ταξιδιού, όπως είπε, είναι δηλωτική «της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένοι, προσπαθούν να πιάσουν από τα μαλλιά μία υπόθεση που πάει τόσο πίσω και δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό».

«Οι μεγάλες υποθέσεις που αφορούν το πώς λειτουργούσαν τα πράγματα στην Ελλάδα θα ξυστούν και θα σηκωθεί το πέπλο της σιωπής, έχει τραβηχτεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα