Αν. Λοβέρδος: Είναι δυνατόν να μπαίνει στη ζυγαριά η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια και το χρέος;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για πιθανά ανταλλάγματα που πήρε η κυβέρνηση προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια. «Και είστε και σε κάτι άλλο εκτεθειμένοι. Είναι δυνατόν ο κ. Σγουρίδης να εμπλέκει στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια το ζήτημα του χρέους; Είναι δυνατόν να μπαίνουν αυτά τα δύο θέματα σε ζυγαριά; Αυτή η ζυγαριά πρέπει να καταγγελθεί», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στην παράδοση του όρου Μακεδονία για να λάβει κάτι για το χρέος.

Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι ο κ. Λοβέρδος είναι εκτός… θέματος. Μάλιστα, επέμεινε στη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ περί καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια. «Είμαστε περήφανοι που μετά από 8 χρόνια καταφέρνουμε να βγάλουμε τη χώρα μπροστά. Η Ελλάδα θα προχωρήσει μακριά από πατριδοκαπηλίες και ενωμένη χωρίς καιροσκόπους που θέλουν να επενδύσουν σε τέτοια θέματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε την πολιτική της Ρένας Δούρου, με δεδομένο ότι τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει την Αθήνα. «Εδώ και αρκετές ημέρες τα απορρίμματα έχουν κατακλύσει τους δημόσιους χώρους ολόκληρης της Αττικής, κινδυνεύοντας να δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις στον τομέα της Υγείας επειδή η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια ζημιά που υπέστη ο βασικός χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Και το τραγελαφικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι η κ.Περιφερειάρχης είχε διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα “Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός”. Όπως και η τραγωδία της Μάνδρας στην Αττική έτσι και η περίπτωση των απορριμμάτων ανέδειξε την μεγαλοπρεπή ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών. Σπουδαίοι πολιτικοί, σπουδαίοι κυβερνήτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα