Αντ. Κοτσακάς: Πάμε για δεύτερη τετραετία με το πρόγραμμα δίκαιης ανάπτυξης

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η λαϊκή συμμετοχή στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, είναι κλειδί για την δίκαιη ανάπτυξη που θα αντιπαρατεθεί προγραμματικά με τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις στις επόμενες εκλογές και βασική επιδίωξη είναι το 2+4, δηλαδή μία ακόμη τετραετία, τόνισε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς. Μετά τη στήριξη στους αδύναμους, πλέον έχουμε δυνατότητα στοχευμένων πολιτικών για τα μεσαία στρώματα, όπως είπε.

«Η βασική επιδίωξη όλων μας είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές, αυτό που λέμε 2+4, τα δύο χρόνια που έχουμε ακόμη συν μία τετραετία ακόμη», είπε ο κ. Κοτσακάς, τονίζοντας ότι «εκεί κατατείνει η προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικού αναπτυξιακού παραγωγικού σχεδίου, της “δίκαιης ανάπτυξης”».
«Στη χώρα θα αντιπαρατεθούν ουσιαστικά δύο προγραμματικές προτάσεις, στις επόμενες εθνικές εκλογές … Από τον πολιτικό δικομματισμό του παρελθόντος θα οδηγηθούμε σίγουρα σε έναν κοινωνικό διπολισμό με προγραμματικά χαρακτηριστικά», εκτίμησε.
Όπως προέβλεψε, «από την μία, θα συσπειρωθούν περί τη Δεξιά οι οπαδοί της “ελεύθερης αγοράς” … όλης αυτής της λογικής που εκφράζεται με πυλώνες μέσα στη δημόσια διοίκηση, τα ΜΜΕ, σε άλλες υπηρεσίες. Η οικονομική ελίτ της χώρας, δεν έχει εθνικά χαρακτηριστικά, η εθνική αστική τάξη είναι μεταπρατική, παρασιτική, εξαρτημένη, αλλά επηρεάζει μεγάλο μέρος του λούμπεν προλεταριάτου.  Από την άλλη, αντανακλαστικά και αμυντικά, θα διαμορφωθεί ένας άλλος πόλος, όλοι όσοι έχουν ανησυχία για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα, τη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, την εθνική ακεραιότητα και ανεξαρτησία, κτλ.».
«Έχουμε ενάμιση χρόνο “καθαρό” μπροστά μας … προσωπικά πιστεύω ότι οι επόμενες εκλογές θα κριθούν στο μεσαίο χώρο και στην “γκρίζα περιοχή”, την αποχή, το λευκό, το άκυρο. Η Νέα Δημοκρατία έχει “χτυπήσει ταβάνι”, δεν έχει δεξαμενή για να αντλήσει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει. Εάν ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες πολιτικές τον επόμενο 1,5 χρόνο, όχι μόνο προς τα χαμηλά εισοδήματα αλλά και προς τα μεσαία εισοδήματα … τώρα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ασκήσουμε στοχευμένες πολιτικές και προς αυτά τα στρώματα», υπογράμμισε ο κ. Κοτσακάς.
Πρώτη φορά παραγωγικό σχέδιο από τις παραγωγικές τάξεις
Κλειδί στην προβολή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την «δίκαιη ανάπτυξη» είναι ο ρόλος των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, από τα οποία «έχουν ήδη γίνει 5 που έχουν πάει πάρα πολύ καλά», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Κοτσακάς.
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα φτιαχτεί ένα εθνικό παραγωγικό σχέδιο όχι από υπουργεία ή υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά με συμμετοχή των φορέων, των παραγωγικών τάξεων της κάθε περιοχής. Τα συμπεράσματα μας έχουν εκπλήξει θετικά … γίνεται κοινωνική μόχλευση … έρχεται σε άμεση επαφή ο οργανωμένος ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ή εκλογικό ΣΥΡΙΖΑ, οι οργανώσεις βρήκαν ένα ουσιαστικό περιεχόμενο δουλειάς … Ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας συνδιαμορφώνει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας».
Οι αιρετοί της ΝΔ αγνόησαν τον Κ. Μητσοτάκη και συμμετέχουν
«Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε ντιρεκτίβα να μην προσέρχονται οι αιρετοί της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παρά ταύτα εισέπραξε πλήρη άρνηση, συμμετέχουν όλοι … και με ενεργό ρόλο, αντιλαμβάνονται ότι αυτό αφορά την Περιφέρεια, το Νομό, το Δήμο τους», συνέχισε ο ίδιος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελάχιστους Περιφερειάρχες, οι περισσότεροι είναι στη ΝΔ, αλλά προς τιμή τους συμμετείχαν ενεργά, ισότιμα, τους δόθηκε και χώρος και λόγος», είπε σε άλλο σημείο.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα