Αντωνοπούλου: Η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά

Για τα επίπεδα της ανεργίας στη χώρα μας μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου που ανέφερε πως απομειώνεται σταθερά αλλά όχι με γρήγορους ρυθμούς.

Η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στον realfm σημείωσε πως «η ανεργία απομειώνεται σταθερά,όχι με τους ρυθμούς αυτούς που επιθυμεί η κοινωνία και το κάθε νοικοκυριό. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το 2014 έκλεισε με την ανεργία στο 26,5% και σήμερα βρισκόμαστε στο 20,6%» είπε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείσα εάν αυτή η απομείωση εμπεριέχει και τις λεγόμενες ελαστικές μορφές εργασίας η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε μεταξύ άλλων ότι «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 260.000 θέσεις εργασίας, σημειώνουμε ότι το 2012 μέχρι το 2014 στο σύνολο η χώρα έχασε 173.000 θέσεις εργασίας. Από αυτές τις 260.000 θέσεις εργασίας, οι 120.000 είναι πλήρους απασχόλησης, οι υπόλοιπες είναι μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής, αυτό που λένε ελαστικές μορφές… Ο καταμερισμός της πλήρους και της μερικής απασχόλησης εξαρτάται από τον ιδιωτικό τομέα» και πρόσθεσε πως «αυτό που έχει υποχρέωση οποιαδήποτε κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, είναι πρώτα να βάλει φρένο σε όλες τις μορφές καταστροφής που έχουν έρθει στην αγορά εργασίας. Το πρώτο και κύριο είναι η ανεργία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Σήμερα έχουμε 240.000 λιγότερους ανέργους, δεν συμπεριλαμβάνω αυτούς οι οποίοι έχουν φύγει στο εξωτερικό… Η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά».

Αναφερόμενη στους μισθούς η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα. Η δουλειά του υπουργείου Εργασίας είναι να ελέγχει αυτή την παραβατικότητα… Υπάρχει το θέμα της παρανομίας πολύ έντονο, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα