Αντωνοπούλου:Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στην ανεργία

Στόχος μας είναι, αφενός να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην κοινωνία η ανεργία και η φτώχεια και, αφετέρου, να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά δίκαιης ανάπτυξης, αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην «Αυγή της Κυριακής».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση και τους συνοδοιπόρους της, η ελαχιστοποίηση του εργατικού κόστους είναι απαραίτητη για την οικονομία διότι, όπως υποστηρίζουν, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων , αναφέρει η κ. Αντωνοπούλου, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή έχει διαφορετική άποψη. «Για εμάς, δεν υφίσταται ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, χωρίς τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας και δίκαιη εισοδηματική κατανομή. Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, εξαρτάται από το συνολικό κόστος παραγωγής (δανεισμός, ενεργειακό κόστος, μεταφορικά κ.ά), αλλά και από τη ζήτηση που υπάρχει. Υπό αυτό το πρίσμα, η υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας και η ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων συνιστούν την προμετωπίδα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό καθιστά τη σημερινή κυβέρνηση διαφορετική σε σχέση με τους προκατόχους της».

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. προσπαθεί εμπράκτως να βάλει φρένο στην ανεργία και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, να κατανείμει με δίκαιο τρόπο τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να βάλει σε στέρεες βάσεις τη διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας επισημαίνοντας πως «η προώθηση της πλήρους απασχόλησης βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας των προγραμμάτων απασχόλησης που υλοποιούμε».

Η κ Αντωνοπούλου αναφέρεται και στην ανεργία υπογραμμίζοντας, επικαλούμενη στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πως τα δύο τελευταία χρόνια η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά και το ποσοστό της ανεργίας από 25,9%, που ήταν τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα βρίσκεται στο 22,6%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα