Αντιφασιστική διαδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 o Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον χρυσαυγίτη νεοναζί Γ. Ρουπακιά. Το τραγικό γεγονός, θα γίνει η αφορμή για να ξεσπάσει ένα κύμα αντιδράσεων κατά της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής .

Τα πογκρόμ κατά μεταναστών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων αλλά και οι επιθέσεις σε μέλη και οργανώσεις της αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου, δεν ήταν αρκετό για το κράτος να οδηγήσει στη δικαιοσύνη την ρατσιστική και φασιστική δράση της ακροδεξιάς συμμορίας.

18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο 45χρονος δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς συλλαμβάνεται και ομολογεί το έγκλημά του, ενώ ήδη αρχίζει και διαρρέεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο δράστης είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.  Η ίδια η οργάνωση εκδίδει δελτίο τύπου με το οποίο αρνείται την εμπλοκή της και διαμηνύει ότι θα προβεί σε μηνύσεις εναντίον όσων αναπαράγουν αυτή την είδηση.

Στην αντιφασιστική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά το γεγονός ακροδεξιά στοιχεία δίπλα από την αστυνομία πετάνε πέτρες στους διαδηλωτές. Η Χρυσή Αυγή αρνείται ακόμα την εμπλοκή της μέχρι την αποκάλυψη των παρακάτω φωτογραφικών ντοκουμέντων και βίντεο.

Το Κερατσίνι για δυο μέρες γίνεται το κέντρο των κινητοποιήσεων καθώς κατακλύζεται από χιλιάδες αγωνιστές και πολίτες που ζητούν την απομάκρυνση των νεοναζί από τη γειτονιά τους.

Τις επόμενες ημέρες ξαφνικά τα ΜΜΕ “ανακαλύπτουν” και προβάλουν λεπτομέρειες από τη δράση της Χρυσής Αυγής, το παρελθόν των μελών της αλλά και τη σχέση τους με τον δολοφόνο και παλαιότερες δολοφονικές επιθέσεις.

 Το βράδυ της Τετάρτης οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά ο δράστης η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτελεί σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα .

«Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι» τονίζει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε δήλωση της, ενώ προσθέτει ότι: «Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος»

Σήμερα,  Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. θα γίνει αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων. Πλήθος σωματείων εργαζομένων και συνομοσπονδίες, αντιφασιστικές οργανώσεις, κόμματα καλούν σε συμμετοχή.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

Καλέσματα της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης στις συγκεντρώσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με βασικό στόχο την επιβολή της “δημοκρατικής ομαλότητας” και την εδραίωση της θεωρίας των δυο άκρων. Παράλληλα, πριμοδοτείται η επανεμφάνιση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, ο δολοφόνος Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ επιχειρείται η απονομιμοποίηση και η καταστολή του κοινωνικού και ταξικού αντιφασιστικού αγώνα στους δρόμους μέσα από το χτύπημα αντιφασισιστικών κινητοποιήσεων και τις συνεχείς διώξεις σε βάρος αναρχικών και αντιφασιστών.

 

…Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ…

 

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία της Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

 

…ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

 

Οι αντιφασίστες και οι αναρχικοί παλεύουν ενάντια στον φασισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης: από τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμους της Σόφιας, της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

 

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 16/9, αντιφασιστικη διαδηλωση πλ.Συντάγματος, 18:00 μμ με το μπλοκ της συνελευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

Δευτέρα 18/9, αντιφασιστικη συγκέντρωση 18:00 μμ στο σημείο δολοφονίας του Παυλου Φυσσα και πορεία με το μπλοκ της συνελευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

Aναρχική συλλογικοτητα O72 – μέλος της AΠO Aναρχική συλλογικοτητα κύκλος της Φωτιας – μέλος της AΠO

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δευτέρα 18/9, Κάμάρα, 18:00. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ συγκέντρωση – διαδήλωση  τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο

ΠΑΤΡΑ

Δευτέρα 18/9, πλατεία Γεωργίου, 18:30. Αντικρατική-Αντιφασιστική πορεία

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

ΚΕΡΚΥΡΑ

Σάββατο 16/9, πλατεία Γεωργάκη, 12:00, Συγκέντρωση-Μικροφωνική

αναρχική ομάδα cumulonimbus


Καλέσματα της ΣΑΚΤΧ στις αντιφασιστικές πορείες μνήμης & αντίστασης

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Η ημέρα αυτή, ημέρα μνήμης και αντίστασης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ οξύνει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους από τα κάτω, συνεχίζοντας την εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Σε ένα περιβάλλον επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης. Ο πόλεμος στην καπιταλιστική περιφέρεια και οι καταστροφικές συνέπειές του εξαπλώνονται συνεχώς, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις, συνθέτουν την πολιτική του ελληνικού κράτους.
Σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει τις κυρίαρχες πολιτικές αφαίμαξης των καταπιεσμένων, καταστολής των αγώνων και νομιμοποίησης των φασιστών επιχειρώντας το τσάκισμα των αντιστάσεων, την προώθηση της κοινωνικής ειρήνευσης και της ταξικής συνεργασίας.

 

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

Οι φασίστες πριμοδοτούνται από το κράτος και το κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Έτσι, οι παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις σε κατειλλημένους χώρους αγώνα και στέγης προσφύγων και μεταναστών ακολουθούν την κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους που εκφράζεται με την προπαγάνδα συκοφάντησης των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα, των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων και εκδηλώνεται με συνεχείς κατασταλτικές επιχειρήσεις.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες. Η δίκη παρωδία είναι άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ως κομμάτι του πολιτικού συστήματος τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τα καλύπτουν και τα προστατεύουν από τη δίκαιη κοινωνική οργή ενώ την ίδια στιγμή χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα -γεγονός που αναδείχθηκε με τον πιο έκδηλο τρόπο για άλλη μια φορά στην αντιφασιστική και αντικρατική κινητοποίηση στο Εφετείο τον Φλεβάρη του 2017 κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ναζιστών στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια.
Ο αντιφασισμός διεξάγεται ανειρήνευτα από το αυτοοργανωμένο, οριζόντιο, μαχητικό κίνημα παντού. Στις δικαστικές αίθουσες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές…

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΟΤΗΤΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


 

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι.

4 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τους νοσταλγούς του Μεταξά και των χουντικών συνταγματαρχών, τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα δήθεν αντισυστημικά μαντρόσκυλα της αστικής τάξης, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων και του παρακράτους, τους αυτουργούς των επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, τους δολοφόνους του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

4 χρόνια μετά στη δίκη-παρωδία εναντίον της Χ.Α, μέσω της οποίας επιχειρείται η εμπέδωση της αστικής “θεωρίας των δύο άκρων”, οι υψηλόβαθμοι και οι χαμηλόβαθμοι ναζί αποδεικνύουν την διαχρονική θρασυδειλία τους, είτε επιχειρώντας την απόκρυψη της αντιλαϊκής-αντεργατικής ιδεολογίας τους και των δολοφονικών ενεργειών τους, είτε προσβάλλοντας τη Μνήμη του Παύλου Φύσσα προστατευόμενοι πάντοτε από τους ένστολους ψηφοφόρους τους. Την ίδια στιγμή, η (αυτοαποκαλούμενη αριστερή) μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει για την πολιτική νομιμοποίηση τους και το κοινοβουλευτικό ξέπλυμα τους, ενώ αρνούμενη τη διεξαγωγή όλων των συνεδριάσεων της δίκης στο Εφετείο (μέρος των οποίων πραγματοποιούνται στις φυλακές Κορυδαλλού) συνεχίζει να παρακωλύει το δημόσιο χαρακτήρα της.

4 χρόνια μετά οι ναζί της Χ.Α, επιχειρούν να βγουν και πάλι από τις τρύπες τους: με τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι, στη Λέρο και τη Χίο, με τις θρασύδειλες επιθέσεις τους εναντίον όποιου δεν χωράει στα “άρια” πρότυπα τους, όπως εκείνη κατά του φοιτητή Α.Λάζαρη, λίγη ώρα μετά από τα έμπρακτα μαθήματα Αντιφασισμού που έλαβαν στις 31.3 στη κεντρική τους γιάφκα στην οδό Μεσογείων από την “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας”.

4 χρόνια μετά, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά και από τον Ασπρόπυργο μέχρι κάθε γωνιά της χώρας, οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού με τη δράση τους συνεχίζουν να μην τους αφήνουν σπιθαμή γης, συνεχίζουν να υπενθυμίζουν αυτό που η Ιστορία διδάσκει: ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα ή αλλιώς με τα λόγια του αναρχικού Μπ.Ντουρούτι: Δεν μπορούμε να συντρίψουμε τον φασισμό σε συνεργασία με τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά μόνο σε πείσμα της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

4 χρόνια μετά, μέσα σε μια διεθνή συνθήκη μόνιμης έκτακτης ανάγκης, με νωπό ακόμα το αίμα της αντιφασίστριας Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α, με την Ε.Ε να συνεχίζει την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού, με τις ενδοαστικές-ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις να οξύνονται και με τα σύννεφα των περιφερειακών συγκρούσεων να πυκνώνουν καθιστώντας πιθανή μια γενίκευση του πολέμου, ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας συνεχίζει να ζει μέσα στις καρδιές του εργαζόμενου λαού και της προλεταριακής νεολαίας, συνεχίζει να εμπνέει την Αντίσταση και τον Αγώνα καθιστώντας χειροπιαστή και επίκαιρη τη διαπίστωση ενός ανώνυμου γερμανού Αντιφασίστα το 1942: Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση του Σαββάτου 16 Σεπτέμβρη, στις 18.00, από το Σύνταγμα στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ & ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών & Κομμουνιστών)


Αντιφασιστική πορεία 16/9 – Κάλεσμα Αυτοοργανωμένου Pride Αθήνας

Πριν τέσσερα χρόνια δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τους Χρυσαυγήτες. Η δολοφονία αυτή δεν ήταν τυχαία. Συνέβη στο πλαίσιο μιας σειράς βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων σε μεταναστά όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν, λοατκια+, συνδικαλιστά, αναρχικά άτομα και κινηματικούς χώρους και εντάσσεται στην ευρύτερη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας διεθνώς, με τρανταχτό και το τελευταίο παράδειγμα της δολοφονικής επίθεσης προς τα αντιφασίστα διαδηλωτά στο Charlottesville από νεοναζί που οδήγησε στο τραυματισμό πολλών και στον θάνατο της Heather Heyer. Η συντηρητικοποίηση αυτή είναι γέννημα του καπιταλισμού, της πατριαρχίας, του ρατσισμού, όλων των συστημάτων καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξουσίας, των οποίων η κυριαρχία και η βία παραμένει ακλόνητη και εντείνεται στα πλαίσια και του ξεσπάσματος της διεθνούς κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Εξ’ άλλου έχει αποδειχτεί και ιστορικά ότι ο φασισμός, παράλληλα με τα δομικά σκληρά πατριαρχικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά του, εξυπηρετεί και το κεφαλαιοκρατικό σύστημα, παρά το λαϊκιστικό ‘’αντισυστημικό’’ χαρακτήρα που οι εκπρόσωποι και οι απολογητές του προσπαθούν να του αποδώσουν. Τα ίδια συστήματα και τις ίδιες εξουσίες εξυπηρετεί και προωθεί και η Χρυσή Αυγή, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα του οποίου η ύπαρξη και άνοδος με τη συνεχή παραγωγή ρητορικής και πρακτικών μίσους προς καταπιεσμένες ομάδες, τη μιλιταριστική δομή (τάγματα εφόδου), τις στενές σχέσεις με την αστυνομία, τον στρατό, την εκκλησία, τα δικαστικά σώματα και τα Μ.Μ.Ε, απειλεί τις ζωές όλων των υποκειμένων που πλήττονται από τις εξουσιες που δομούν τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τη δομική σχέση του φασισμού με αυτές τις εξουσίες αποδεικνύει και η πασιφανέστατη καθυστέρηση της δίκης των Χρυσαυγητών.

Το αντιφασιστικό κίνημα έχει απαντήσει δυναμικά στην τεράστια απειλή των φασιστών – εθνικιστών – νεοναζί με πορείες, παρεμβάσεις και γενικά συλλογικές και μαχητικές δράσεις. Ωστόσο και το ίδιο, προκειμένου να εκφράσει το εύλογο μίσος και τη συνακόλουθη μαχητική αντίθεση στο φασισμό, κάνει χρήση και αναπαράγει πολλές φορές μισογύνικο και πατριαρχικό λόγο και συμπεριφορές που όχι μόνο συγκαλύπτονται αλλά πολλές φορές ηρωοποιούνται. Η τακτική αυτή όχι μόνο δεν είναι λειτουργική στην αντιφασιστική πάλη, αλλά οδηγώντας στη διαιώνιση καταπιέσεων καταλήγει να αναπαράγει πλευρές του συστήματος το οποίο πολεμά. Παράλληλα, παρατηρούμε ότι πολλά περιστατικά επιθέσεων σε μαύρα, brown και μεταναστά υποκείμενα στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο παίρνουν πολύ μικρότερη έκταση από ό,τι αυτά σε ελληνικά και λευκά αντιφασίστα, πράγμα που υποδηλώνει την αναπαραγωγή της λευκής και ελληνικής υπεροχής στο κίνημα. Ως συνέλευση που μέχρι στιγμής απαρτίζεται από λευκά υποκείμενα με κάποια ή όλα τα ελληνικά προνόμια, αναγνωρίζουμε το προνομιακό πλαίσιο από το οποίο μιλάμε και στεκόμαστε αλληλέγγυες/α στους αγώνες των μαύρων, brown και μεταναστών/πρόσφυγων υποκειμένων.

Για εμάς η μάχη ενάντια στον φασισμό γίνεται μέσω των διαθεματικών φεμινισμών, του αντιρατσισμού και του ταξικού αγώνα. Ως λοατκια+ υποκείμενα ξέρουμε καλά τι πάει να πεί φασιστική απειλή, τη βιώσαμε στο Χυτήριο το 2012, στο φετινό Athens Pride και καθημερινά στο δρόμο. Στους δρόμους αυτής της κοινωνίας που καταπιεζόμαστε συστημικά και συστηματικά, σε αυτούς θα διεκδικήσουμε την απελευθέρωση μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τσακίσουμε και το τελευταίο φασιστοειδές.

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 16/9 στις 18.00. 

Στηρίζουμε την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι τη Δευτέρα 18/9 στις 17.00.

Πρωτοβουλία για ενα Αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας
Mail Επικοινωνίας: [email protected]

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα