Αντιρατσιστικά μαθήματα από την Starbucks στους εργαζομένους της

Η εκπαίδευση για τη φυλετική προκατάληψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου σε περίπου 175.000 εργαζόμενους της εταιρείας, σύμφωνα με το CNN.

Αφορμή στάθηκε το περιστατικό σε ένα κατάστημα της Starbucks στη Φιλαδέλφεια όπου δύο Αφροαμερικανοί ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Το προσωπικό αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδο και κάλεσε την αστυνομία. Έξι αστυνομικοί έφτασαν στο κατάστημα και συνέλαβαν τους δύο άντρες οι οποίοι, σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας, δεν είχαν προβεί σε κάποια παράνομη ενέργεια.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα κύμα οργής κατά της εταιρείας ενώ πολίτες καλούσαν σε εμπάργκο κατά των Starbucks.

«Έχω περάσει τις τελευταίες μέρες στη Φιλαδέλφεια με την ηγετική μου ομάδα να ακούει την κοινότητα, μαθαίνοντας τι κάναμε λάθος και τα βήματα που πρέπει να πάρουμε για να το διορθώσουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Starbucks, Κέβιν Τζόνσον.

«Αν και αυτό δεν περιορίζεται στην Starbucks, έχουμε δεσμευτεί να είμαστε μέρος της λύσης», είπε. «Το κλείσιμο των καταστημάτων μας για εκπαίδευση φυλετικών προκαταλήψεων είναι ένα βήμα σε ένα ταξίδι που απαιτεί αφοσίωση από κάθε επίπεδο της εταιρείας μας και τις εταιρικές σχέσεις στις τοπικές μας κοινότητες» πρόσθεσε.

 

 

 

thepressproject.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα