Αντιδρά η αντιπολίτευση για την απάντηση Καμμένου στον Τσαβούσογλου

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η άμεση απάντηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε χθεσινές του δηλώσεις, έκανε λόγο ότι “αν θέλουμε να ανέβουμε στα Ίμια θα μπορούσαμε”, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Άμυνας αποσαφήνισε ότι οποιαδήποτε πρόκληση του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων δεν μένει αναπάντητη και συμπλήρωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς “οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση”.

Στέλνοντας μήνυμα στον κ. Τσαβούσογλου του υπενθύμισε ότι “πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας, αλλά ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας είμαι εγώ”.

Ο Π. Καμμένος αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και τις αυξανόμενες προκλήσεις από τη γείτονα χώρα, ανέφερε ότι “οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς ενόψει του δημοψηφίσματος, να καλέσουν κοντά τους του εθνικιστές, με κορυφαίο τον πρωθυπουργό που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων, μιας οργάνωσης δολοφόνων, μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση είναι κινήσεις πανικού και φέρνουν μια κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία και την περιοχή”.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι “η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα”.

Γ. Κουμουτσάκος: Όχι στη θορυβώδη επικαιρότητα

Με μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, απηύθυνε μήνυμα προς τον Πάνο Καμμένο, υπενθυμίζοντάς του ότι καθήκον του υπ. Άμυνας είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα.

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει τα εξής:

“Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα”.

 

Α. Λοβέρδος: Τσίπρας και Καμμένος επιλέγουν τον διχασμό στα εθνικά θέματα

Την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα εξέφρασε με ανάρτηση στο Twitter ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου.

Το μήνυμα του κ. Λοβέρδου:

“Ακριβώς επειδή Πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα.

Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα