Αντιδράσεις από την παρουσία του Πούτιν στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ Κάριν Κνάισλ τόσο όσον αφορά στο κόστος ασφάλειας που θα στοίχισε η παρουσία τόσο υψηλού καλεσμένου στην τελετή όσο και αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  υπήρξαν επικρίσεις για το υψηλό κόστος ασφάλειας για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος δεν ταξίδευε ιδιωτικά. Ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ δήλωσε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η επίσκεψη του Πούτιν ήταν επίσκεψη εργασίας. Υπήρχε «η συνήθης ασφάλεια για την επίσκεψη σε ξένο επισκέπτη», είπε, όταν ρωτήθηκε ποιος πληρώνει για την ασφάλεια.

Ο ίδιος ο Πούτιν συνοδευόταν από τη δική του ασφάλεια. Η ρωσική πλευρά πληρώνει τα δικά της έξοδα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ, που επεσήμανε ότι “η Κνάισλ θα πληρώσει για τον γάμο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του SDP, Γιοργκ Λίχφριντ, ανέφερε ότι η παρουσία Πούτιν στο γάμο της Κνάισλ «κατέστρεψε την αυστριακή εξωτερική πολιτική»,ενώ παράλληλα σε ανάρτησή του στο twitter, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που είχε η συγκεκριμένη παρουσία, ειδικά τώρα που η Αυστρία έχει την προεδρία της ΕΕ. Από την πλευρά του, ο «πράσινος» ευρωβουλευτής Michel Reimon απαίτησε την παραίτηση Κνάισλ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα