«Αντίμετρα» στους δασμούς του Τραμπ ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Έτοιμη απάντηση» φαίνεται πως έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να επιβάλλει δασμούς στα αυτοκίνητα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή αγορά σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

H αρμόδια επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Κομισιόν προετοιμάζει μια λίστα αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί ως αντίμετρα, σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι συνομιλίες του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα. Ενόψει της συνάντηση Τραμπ-Γιουνκέρ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Λάρι Κούντλοου δήλωνε χθες ότι περιμένει κάποια σημαντική προσφορά από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

Ο Γιούνκερ όπως αναφέρει το Bloomberg πηγαίνει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα με δυο βασικούς στόχους: να «κλείσει» μία πολυεπίπεδη συμφωνία που να περιλαμβάνει μειώσεις δασμών και εισφορών σε ό,τι αφορά τα οχήματα και εξαρτήματα αυτοκινήτων και την πιθανότητα μιας περιορισμένης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ προειδοποίησε εδώ και καιρό την Ε.Ε ότι οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, αν η έρευνα που έχει ζητήσει από τους ειδικούς δείξει ότι οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη έχουν επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια της χώρας. Τα συμπεράσματα αυτής θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν δασμούς, ύψους 20%, στις εισαγωγές οχημάτων από την Ε.Ε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα