Ανοιξιάτικος ο καιρός τη Δευτέρα

Καλός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε «ανοιξιάτικα» επίπεδα.
Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές -και μετά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες- θα εκδηλωθούν στα δυτικά.
Την ίδια ώρα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια και πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 6 έως 16 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 4 έως 14 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 μποφόρ και στο βορειοανατολικό και νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 7 μποφόρ.
Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Αραιές νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν, θα σχηματιστούν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς 6-7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα