«’Ανοιγμα» Μητσοτάκη σε κεντροαριστερά και Ποτάμι

Σε μια εναγώνια προσπάθεια ανοιγμάτων τόσο στο τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο βεβαίως και στη νέα συμμαχία της Κεντροαριστεράς, επιβεβαιώνοντας την προσδοκία του για μελλοντική συνεργασία, προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο 11ο συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου και της θητείας όλων των προέδρων της ΝΔ. Επέλεξε δε να κλείσει την παρουσία του με ιδιαίτερη αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά έκανε στην Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ απευθυνόμενος προς την κ. Γεννηματά είπε: «ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος της ΝΔ, όμως η εθνική ανάγκη μας έφερε πλάι πλάι, συμμάχους απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κράτησε την χώρα στη ΕΕ και άνοιξε τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Βάλλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορές αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε στις μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενος στο Ποτάμι είπε: «Το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο».

Προσερχόμενος στην αίθουσα ο κ. Μητσοτάκης ασπάστηκε τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα