Ανοδικό ξεκίνημα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της AMS και μια μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία στον φαρμακευτικό κλάδο να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το ευρώ, του οποίου η άνοδος επηρέασε αρνητικά τις μετοχές την περασμένη εβδομάδα, υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδά του, βοηθώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχυθεί κατά 0,1%, ενώ οι μετοχές της ευρωζώνης παρέμειναν αμετάβλητες.

Η αυστριακή εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων AMS κατέγραψε άλμα 25% αφού τα έσοδα της 2017 διπλασιάστηκαν και η εταιρία αναθεώρησε επί τω βελτίω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξή της, πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι ομοειδείς της Dialog Semiconductor, STMicro και Infineon σημείωσαν άνοδο μεταξύ 1,1% και 5%.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi συμφώνησε να εξαγοράσει την βελγική εταιρία βιοτεχνολογίας Ablynx, έναντι 3,9 δισεκ. ευρώ, βγάζοντας εκτός μάχης τη Novo Nordisk, η οποία είχε επίσης καταθέσει προσφορά για εξαγορά της.

Η μετοχή της Sanofi σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,3% καθώς οι χρηματιστές αξιολογούσαν το τίμημα των 45 ευρώ ανά μετοχή που πρόσφερε η Sanofi έναντι των 39 ευρώ, τιμή στην οποία έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της Ablynx. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της βελγικής εταιρίας είχε ανασταλεί σήμερα το πρωί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα