Ανοδική φορά στις ευρωαγορές

Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 354,87 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,23% στις 11.301,59 μονάδες, ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,53% 4.992 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,37% στις 6,979. μονάδες.

Κέρδη σημειώνουν και οι δείκτες στον ευρωπαϊκό νότο. Ανοδικά κινείται ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,55% όπως και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,55%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στην υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι και στην πίεση που ασκείται από τη διεθνή κοινότητα στη Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται πως χτες οι ευρωπαϊκές αγορές βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016 εν μέσω ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας, τον ιταλικό προϋπολογισμό και το Brexit.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, πτώση 65% στα κέρδη του γ΄ τριμήνου ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank AG στα 229 εκατ. ευρώ καθώς η βουτιά των εσόδων από trading έπληξε την κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του γ΄ τριμήνου υποχώρησαν κατά 9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στα 6,2 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας σε γενικές γραμμές τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Barclays PLC για το γ΄ τρίμηνο του έτους, με την τράπεζα να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το τρίμηνο ανήλθαν σε 1,46 δισ. λίρες ($1,90 δισ.) από 1,11 δισ. λίρες ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 1,33 δισ. λίρες το τελευταίο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου της Nordea Bank AB υποχώρησαν 17%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, αλλά η τράπεζα επαναδιατύπωσε πως είναι βέβαιη ότι θα εμφανίσει κέρδη στο σύνολο της χρήσης. Τα καθαρά κέρδη της φιλανδικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 684 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο από τα 832 εκατ. ευρώ πέρυσι, και σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 706 εκατ. ευρώ.

Η Svenska Handelsbanken ανακοίνωσε μείωση των κερδών γ΄ τριμήνου κατά 1,6%, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, καθώς αυξήθηκαν οι δαπάνες. Τα καθαρά κέρδη της σουηδικής τράπεζας μειώθηκαν στις 4,11 δισ. σουηδικές κορόνες (455 εκατ. δολάρια) στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 4,17 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, έναντι εκτιμήσεων για 4,11 δισ. κορόνες. Η Handelsbanken εφαρμόζει μια στρατηγική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τόνισε πως η ψηφιοποίηση προσφέρει ευκαιρίες για την ενίσχυση αυτού του έργου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα