Ανοδική τροχιά στην ηπειρωτική Κίνα, κλειστές αγορές στην Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ σε ανοδική τροχιά κινούνται και οι δείκτες στην υπόλοιπη Ασία, με εξαίρεση τις αγορές σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν που παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω εθνικών εορτών.

Ως αναμενόταν, με τόσες αγορές κλειστές η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στην Κίνα η οποία επανήλθε δυναμικά μετά την πολυήμερη αργία της. Στο ταμπλό ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 1%, ενώ ο Shenzhen ενισχύεται κατά 1.5%. Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0.3%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0.53%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε κέρδη 0.41%.

Σημειώνεται πως οι αγορές στην Κίνα ενισχύθηκαν παρά τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά στοιχεία από τον PMI υπηρεσιών Caixin στην Κίνα που έδειξαν ότι η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών στην χώρα αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 21 μηνών.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της Caixin διαμορφώθηκε στις 50,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 52,7 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Caixin Media και τη Markit. Στο μεταξύ, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε επίσης σε χαμηλότερα επίπεδα τον Σεπτέμβριο, αφού υποχώρησε στις 51,4 μονάδες από τις 52.4 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο.

Το δολάριο Αυστραλίας, που είναι ευαίσθητο στις μεταβολές του κινεζικού PMI, κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα μετά τα στοιχεία στα 0,7763 δολάρια ΗΠΑ έναντι 0.7776 δολαρίων που ήταν πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα