Site icon The Indicator

Ανοδική τάση στις ευρωαγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής εν μέσω νέων εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ η πολιτική αναταραχή στην Ισπανία συνεχίζει να κυριαρχεί στο προσκήνιο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 390,39 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 13.048,13 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 5.386,19 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο επίσης 0,4% στις 7.554,8 μονάδες, πάνω από το ιστορικό του ρεκόρ.

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων υποχώρησαν 14% στα 3,46 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων InterContinental Hotels Group ανακοίνωσε ότι τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκαν 2,3% το γ΄ τρίμηνο, ενώ επιβεβαίωσε το outlook για το υπόλοιπο του 2017 παρά “τις οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες”.

Διεύρυνση ζημιών ανακοίνωσε η Ericsson για το γ΄ τρίμηνο, ενώ από την πλευρά της η αντασφαλιστική Swiss Re προειδοποίησε ότι οι συνδυασμένες ζημιές από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν πρόσφατα τις ΗΠΑ και το Μεξικό αναμένεται να φτάσουν τα $3,6 δισ.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία μετά την απόφαση της Μαδρίτης να δρομολογήσει τις διαδικασίες για να αναστείλει την αυτονομία της περιοχής.

Exit mobile version